Translate

maandag, mei 18, 2009

Daadwerkelijk onderscheid tussen spiertesten en kinesiologie

Spiertesten is NIET synoniem aan Kinesiologie

Het is bij mij eindelijk doorgedrongen en daarom wil ik het hier nog een duidelijk benadrukken. Er is per definitie een duidelijk onderscheid tussen Spiertesten en Kinesiologie. Ik vind dat dit nu maar eens moet worden onderkend en erkend.

Spiertesten – Ik ben bij mezelf te rade gegaan en eens echte bekeken wat we doen met kinesiologie. Ja, we testen spieren en als je Touch for Health gedaan hebt, ben je in staat 14 tot 42 spiertesten te doen volgens het principe:
  1. Plaats het ledemaat in die positie waarin de betroffen spier maximaal verkort is.
  2. Heb de intentie om het ledemaat te bewegen in de richting van de maximale verlenging van die spier.
  3. Voel of je weerstand voelt ('sterk') of je het ledemaat weerstandloos voelt bewegen ('zwak').
Hoe simpel dit ook klinkt. Als je niet weet wat er bedoeld wordt, lees je er snel overheen. En dat is wat ik deed 20 jaar geleden. Op zoek naar de betekenis van "Toets van Gezondheid" kwam ik terecht bij de "Hof van Axen". Mijn eerste ervaringen met het spiertesten waren ... Wat gebeurt hier? Waar moet ik op letten? Ik dacht dat ik het begreep en toen ik thuis kwam ... werkte het niet zoals ik geleerd had. Dus maar weer op cursus. En dat was het begin van de volgende jaren van oefenen, oefenen en - ja - oefenen. Ik ben nu zover dat ik dingen kan plaatsen, experimenteren, implementeren en mijzelf zijn bij het testen.

Als je verder gaat zul je merken dat je alle spieren kunt testen. Al dan niet direct. In dit laatste geval gebruik je SURROGAAT testen. Het spiertesten is het biofeedbackmechanisme waarmee we contact maken met onze Lichaam Gedachten-Emotie Intuitie (Body Mind Spirit).

De opsomming geeft basisvaardigheden weer. De testvaardigheden zijn voor de Kinesiologie Praktitioner uitgebreid met vaardigheden betreffende o.a. Therapie-localisatie, Circuit-localisatie, Pause lock of retentiemode, Surrogaat testen, het natesten met de Spierspoeltechniek, Geblokkeerde spiertest, Precisietesten, Stresstesten, Body Scan.

De werking van de spiertest – De werking van de spiertest is terug te brengen op de al dan niet goede transmissie van signalen in het zenuwstelsel. Hierbij dient rekening te worden gehouden met de invloed van de geest op de materie, van de geest op het zenuwstelsel. In Three in One Concepts is het onze intentie om blokkades in het zenuwstelstel te DEFUSEREN, met onder andere Voorhoofd Achterhoofd Aanraken (VAA) het vasthouden van drukpunten als bij EFT. (Daarbij tap je o.a. de begin/eindpunt van yangmeridianen.)

De houding van de spiertester – Je hoeft er niet in te geloven, je hoeft alleen maar je zelf leeg te maken wanneer je test. En eerlijk luisteren naar wat de spiertest weergeeft is een Kunst. (Lees: In dialoog met het lichaam) Het is de kunst van de spiertester om zich leeg te maken, om vandaar uit net als die Sjamaan te luisteren naar wat Lichaam Geest-Emotie Intuitie te berde wil brengen. Als spiertester ontwikkel je gaandeweg een "buikgevoel", die alleen maar sterker wordt naarmate je je beter "leeg kunt maken". Tenminste dat is, zoals ik het heb ervaren.

Geen elke sessie is hetzelfde – En als je goed luistert, kun je via de symboliek van de aan te bieden correcties, het aangedane gebied en alles wat dies meer zij een verhaal vertellen, waar je klant herkenning in zal vinden.

Kinesiologie en Reflexologie – Kinesiologie is de wetenschap van de triade (driehoek) Body Mind Spirit, dat een overzichtelijke weergave is van het totaal dat we aan Lichaam Gedachte-Emotie Intuitie aan kunnen bieden om het weer heel te maken. Deze wetenschap vormt het unieke uitgangspunt van Toegepaste/Gespecialiseerde kinesiologie.

Na het uitvinden van het probleem – voorzover we het kunnen overzien – , zoeken we de oplossing en bieden Lichaam Gedachte-Emotie Intuitie de gewenste correctie aan. (Bestaande uit opties uit een van de zijden van de driehoek). Al deze correcties hebben een effect gemeen. Uiteindelijk hebben ze een uitwerking op dat onderdeel van Lichaam Gedachte-Emotie Intuitie en/of op het geheel. Reflexief is het beste woord wat bij mij nu deze werking verklaart. (Als het al een woord is.) Daarom na het spiertesten volgt de reflexieve uitwerking van de kinesiologische 'inzet'. Kinesiologie heeft daarom meer te maken met Reflexologie.

Als je dit tot je door laat dringen kan er maar een opmerking gelden en dat is: Er is daadwerkelijk onderscheid tussen Spiertesten en Kinesiologie. Je kunt het niet ontkennen. Hierbij is Spiertesten het biofeedbackmechanisme met extreem grote reikwijdte in toepassingsgebied – het ondenkbare is daarbij de limiet – en Kinesiologie het aanbod van mogelijke 'inzet'-gebieden.

Wie oren, heeft die hore! En wie het wil ervaren, moet maar contact opzoeken met een Kinesiologie Praktitioner ... Mahalo!!

hsalomons.com

Geen opmerkingen: